Pomoč


Zakaj so mokasini priporočljiva obutev?
Mokasini nudijo zaščito, spodbujajo ravnovesje in gibanje otroka, ki se razvija predvsem z boso hojo. So zelo enostavni za obuvanje in ne bodo tako zlahka padli iz noge, tako kot ostali čevlji, saj imajo okrog gležnje skrito elastiko, ki se prilagaja otrokovemu gležnju.
-
Kako izbrati pravilno velikost?
Da izberemo pravilno velikost je najlažje, da izmerimo otrokova stopala od pete do velikega palca. Tako bomo dobili točne centimetre in jih nato primerjate z centimetri v TABELI VELIKOSTI. Če potrebujete pomoč, nam lahko pišete na naš email.
-
Kakšno usnje uporabljamo?
Goveje usnje je rastlinsko strojeno in prihaja iz Nemčije (90%). 10% ostalega usnja pridobivamo iz Italije (brez kroma).
-
Opažam, da se usnje razlikuje med L in D mokasinom. Ali je to normalno?
Usnje je naravni produkt in seveda se posledično lahko pojavijo majhne nepopolnosti. Usnje ni obdelano z nevarnimi kemikalijami in zato se temu ne moremo izogniti. Vsekakor se večje nepopolnosti na koži predhodno ostranijo in se takšna koža ne uporablja pri izdelavi mokasina.
-
Kdaj bo more naročilo odposlano?
Vsa naročila, ki vsebujejo mokasine so delana po naročilu. Poslana bodo najkasneje v 5 delovnih dneh (90% naročil zapusti našo proizvodnjo v 2-3 dneh). Naročila, ki vsebujejo legice oz. Oxfordke s tridimi podplati, bodo poslana v 1-2 dneh.
  -

Kako skrbeti za mokasine?

Naše usnje je rastlinsko strojeno in je eno redkih, ki ima certifikat, da je alergikom prijazno. Usnje ni tretirano z nevarnimi kemikaliji, kar pomeni, da ni priporočjivo, da pride v direkten stik z vodo oz. slino. Prav tako, se na usnju ne smejo uporabljati nevarni kemični preparati, saj je to v nasprotju z načelom s katerim je bilo usnje strojeno. 

Če je usnje umazano, ga lahko čistimo samo z mehko (vlažno) krpo.
Za vzdrževanje usnja in vzdržljivost usnja, lahko uporabite usnjeno mast ali usnjeno olje. Vlažne mokasine morate napolniti z papirjem in jih tako tudi posušiti. Ne postavljajte jih pod grelce. Ko uporabljate krpo / vlažno krpo, se izogibajte močnemu drgnenju usnja enega mesta oz. mešnja svetlih in temnih barv, saj bo to povzročilo razbarvanje na svetlejšem odtenku usnja.